Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: «Τα μεγάλα έργα ξεκινούν από το Καπανδρίτι»…

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: «Τα μεγάλα έργα ξεκινούν από το Καπανδρίτι»… για να συγχωρεθεί το «σήμερα!



Υπάρχει μια δήλωση στο site του δήμου (16/10) πριν λίγες μέρες από το δήμαρχο Ωρωπού Γιάννη Οικονομάκο, που λέει, πως «τα μεγάλα έργα ξεκινούν από το Καπανδρίτι»! Την επόμενη μέρα (17/10) υπάρχει και μια απολογητική δήλωση του αντιδημάρχου Καπανδριτίου κ. Σωτήρχου, σχετικά με τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του στην κοινότητα…

Είναι συμπτωματική η χρονική στιγμή επίθεσης «αγάπης» και από τους δύο, προς μια κοινότητα που για το δήμαρχο δεν έχει… εκλογικό ενδιαφέρον; Προς μια κοινότητα που την έχουν βάλει στο «ράφι» δυο χρόνια τώρα; Προς μια κοινότητα που ο αντιδήμαρχός της έδωσε στέγη στο τοπικό συμβούλιο τον περασμένο Ιούλιο; 
Είναι προφανές πως πρόκειται για επικοινωνιακή «παραμύθα»! Όταν μάλιστα η παραπάνω δήλωση του δημάρχου, τιτλοφορείται όπως αναφέραμε! Γιατί από τη δήλωση αυτή μαθαίνουμε -και μας εκπλήσει-, πως… μεγάλα έργα ΔΕΝ είναι -για τη δημοτική αρχή- οι βιολογικοί καθαρισμοί Ωρωπού – Αυλώνα και Καλάμου, που παινεύονται πως έχουν ήδη δρομολογήσει!!!
Γιατί όμως αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι; Φαίνεται βέβαια πως είναι μια συνέχεια της ιστορίας με το διαγωνισμού φωτογραφίας! Να θυμίσουμε πως αυτόςο διαγωνισμός στην πορεία μεταλλάχτηκε σε «1η έκθεση φωτογραφίας» του δήμου, η οποία διοργανώθηκε στο Καπανδρίτι. Και πολύ καλά βέβαια έκανε ο δήμαρχος, αν δεν πήγαινε εκεί για να… επιτεθεί σε… «αντικαθεστωτικούς» της διοίκησής του, προσβάλλοντας πρώτα-πρώτα τη θέση του! Για το τι είπε εκεί, έχουμε αναφερθεί σε άλλο δημοσίευμά μας.
Το επικοινωνιακό παιχνίδι λοιπόν της δημοτικής αρχής, είναι αποτέλεσμα δύο πραγμάτων. 
Το ένα είναι που η δημοτική αρχή έχει διαγράψει από την αρχή της θητείας της το τοπικό συμβούλιο Καπανδριτίου και κατ’ επέκταση και συνέπεια την τοπική κοινωνία.
Αποκαλυπτική η παρακάτω επιστολή που έστειλε η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου (10-8-12) Κωνσταντίνα Οικονόμου, στον αντιδήμαρχο Καπανδριτίου κ. Σωτήρχο και για την οποία ΔΕΝ πήρε ΠΟΤΕ απάντηση, ανεξάρτητα βέβαια αν αυτή ήρθε καλυμμένη δια στόματος δημάρχου, στην προαναφερόμενη έκθεση φωτογραφίας!
Έγραφε λοιπόν η Κωνσταντίνα Οικονόμου:
«Κύριε Αντιδήμαρχε, χαίρομαι ιδιαιτέρως που μετά παρέλευση 20 μηνών από τη δημιουργία του Τοπικού Συμβουλίου Καπανδριτίου, σύμφωνα με το νόμο 3852/2010 και την εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του, αποφασίσατε να μας αναγνωρίσετε σαν Τοπικό Συμβούλιο και επί της ουσίας. Μη ξεχνάτε, πως κατά παράβαση των άρθρων 89 παρ.1 και 91 του προαναφερόμενου νόμου, μας παραχωρήσατε γραφείο για έδρα της Τοπικής μας Κοινότητας, μόλις τον περασμένο μήνα (Ιούλιο…. 2012), παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας.
Βεβαίως και επιθυμούμε τη συνεργασία μαζί σας, γιατί αυτό επιτάσσει το συμφέρον της Δημοτικής Κοινότητάς Καπανδριτίου και η συνεργασία μας αυτή θα ήθελα να είναι μέσα στα πλαίσια που ορίζει η νομιμότητα.
Έτσι, πρωτίστως, ζητώ από εσάς να μου γνωρίσετε επισήμως, ποιες από τις αρμοδιότητες που ορίζει το άρθρο 83 του νόμου 3852/2010, αναγνωρίζετε για το Τοπικό μας Συμβούλιο, ούτως ώστε να κινηθούμε βάσει των αρμοδιοτήτων αυτών. Γιατί οφείλω να σας υπενθυμίσω, πως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία εφαρμογή καμίας εκ των παραγράφων του άρθρου 87, που αναφέρονται στη διαδικασία υλοποίησης των αποφάσεων του συμβουλίου της Δημοτικής μας Κοινότητας, παρ’ όλο που συνεδριάζουμε και τις αποφάσεις μας τις διαβιβάζουμε, όπως ορίζει ο νόμος, στον κύριο Δήμαρχο.
Για να γίνει λοιπόν μια σωστή αρχή και όχι με τη μορφή εντολής αλλά συνεργασίας, θα ήθελα μια συγκεκριμένη παρουσίαση-καταγραφή των άμεσων προς επίλυση προβλημάτων στην Κοινότητά μας και όχι αορίστως όπως αναφέρονται στα δύο(2) έγγραφά σας, που το ένα, υπ’ αριθ. 16977, μου θυροκολλήσατε στις 16-7-2012 και το άλλο μου το αποστείλατε χθες (9-8-2012) με δύο(2) κοινοτικούς υπαλλήλους και κοινοποιήσατε στον κύριο Δήμαρχο. 
Επίσης, θα ήθελα να σας παρακαλέσω, να συστήσετε στους κοινοτικούς υπαλλήλους Καπανδριτίου, πως η συνεργασία τους με το Τοπικό Συμβούλιο και μαζί μου ως Προέδρου, είναι απαραίτητη προϋπόθεση προς διευκόλυνση και υλοποίηση του έργου του Τοπικού μας Συμβουλίου και του δικού μου προσωπικά. 
Τέλος, θα πρέπει να μεριμνήσετε, όπως στο γραφείο για την Τοπική Κοινότητα που μας παραχωρήσατε, υπάρξουν και τα απαραίτητα μέσα για την επικοινωνία με τους συνδημότες μας».
Ο άλλος λόγος είναι, πως η πλειονότητα των κατοίκων του Καπανδριτίου, συνειδητοποιούν πως είναι εκτός προτεραιοτήτων της δημοτικής αρχής η αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητάς τους! Το τελευταίο απ’ αυτά και πολύ σοβαρό, είναι της μεταφοράς των μαθητών, που η δημοτική αρχή έλαμψε εντελώς διά της απουσία της!
Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα, από τις απολογητικές δηλώσεις του αντιδημάρχου, ο οποίος δικαιολογεί την απουσία του από την πρώτη συγκέντρωση των γονιών για το θέμα, με την παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο την ίδια μέρα! Να σημειώσουμε όμως, πως ψήφισε… να μη συζητηθεί το πρόβλημα της μεταφορά των μαθητών που ζήτησε η αντιπολίτευση! Επίσης έχουμε απουσία και στη δεύτερη συγκέντρωση για τον ίδιο λόγο στο Καπανδρίτι και η δικαιολογία του γι’ αυτή ήταν, πως υπήρχε την ίδια ώρα η ενημέρωση από το δήμαρχο στο ΕΠΑΛ! Να θυμίσουμε πάλι, πως εκεί κατηγόρησε ομιλητή (κ. Βούλγαρη) πως «λαϊκίζει»… επειδή ζήτησε δωρεάν μεταφορά των μαθητών!!!
Μέσα λοιπόν σ’ αυτή την επικοινωνιακή αρνητική «πανδαισία» και το κρεσέντο αγάπης για το Καπανδρίτι, έπρεπε να βρεθεί και το εξιλαστήριο θύμα… για τον… λιθοβολισμό! Και ποιο ήταν αυτό; Η Κωνσταντίνα Οικονόμου, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, γιατί ήταν ο ενεργός «αντιρρησίας» στη συνείδηση υποταγής που επιβάλει μια «σφιχτή» ομάδα γύρω από το δήμαρχο, σε μια διοίκηση που χαρακτηρίζεται για την προκλητικά αλαζονική συμπεριφορά της!
Έτσι, ανακάλυψαν τη «μη συνεργασία»! Το «Η πρόεδρος ΔΕΝ συνεργάζεται»!
Η αλήθεια φυσικά είναι το εντελώς αντίθετο! Θέλουν να φαίνεται στους συνδημότες της, πως δεν συνεργάζεται και γι’ αυτό, έχουν δώσει και «γραμμή» ακόμη και στους δημοτικούς υπαλλήλους Καπανδριτίου! Και δυστυχώς, αυτό είναι μια «επικίνδυνη» πραγματικότητα!
Καταστρατηγούν τα δικαιώματά της, εμποδίζουν παντοιοτρόπως να τα χρησιμοποιήσει δημιουργικά για το Καπανδρίτι και επιδίδονται στην εκτόξευση «λάσπης», για τις -υποτίθεται- ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις της! Τελευταίο κρούσμα, αυτό που ανέφερε και η ίδια στην προχθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου, πως απαγόρευσε ο αντιδήμαρχος με εντολή δημάρχουτην επισκευή των οργάνων της παιδικής χαράς Καπανδριτίου!
Για το θέμα της «μη συνεργασίας», έγινε και συζήτηση στην τελευταία οικονομική επιτροπή (την οποία προκάλεσε ο Δημήτρης Κιούσης), στην οποία η «κατηγορούμενη» Κωνσταντίνα Οικονόμου, δεν επέτρεψε στον πρόεδρο-δήμαρχο κ. Οικονομάκο, να γίνει πιστευτός «κατήγορος»! Αντιθέτως, σύμφωνα με μέλος της επιτροπής, υπάρχει πρόεδρος τοπικού συμβουλίου, που όποτε γίνεται συνεδρίαση οικονομικής επιτροπής (4-5 φορές το μήνα), παίρνει από 2.000 ευρώ για έργα της αρμοδιότητάς του! Δηλαδή 8-10 χιλιάδες ευρώ το μήνα!
Στο βίντεο που ακολουθεί η αντιπαράθεση δημάρχου και προέδρου του Τ.Σ. Καπανδριτίου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου